Jesienne muffiny z dynią

3 listopada 2012,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok. 450 g puree z dyni

300 g mąki pszennej (może być pół na pół z pełnoziarnistą)

120 g masła

1/3 szklanki maślanki (kefiru lub jogurtu lub ew. kwaśnej śmietany)

3/4 szklanki cukru

2 jajka

2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli, pół łyżeczki gałki muszkatołowej

łyżeczka cynamonu

Masło utrzyj z cukrem, a następnie dodaj jaja, cały czas miksując. Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawami, na przemian z maślanką. Na koniec dodaj puree z dyni i delikatnie wszystko wymieszaj.

Przełóż ciasto do foremek i piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.C

    file1351944014



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....