Jesienne muffiny z dynią

3 listopada 2012, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok. 450 g puree z dyni

300 g mąki pszennej (może być pół na pół z pełnoziarnistą)

120 g masła

1/3 szklanki maślanki (kefiru lub jogurtu lub ew. kwaśnej śmietany)

3/4 szklanki cukru

2 jajka

2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli, pół łyżeczki gałki muszkatołowej

łyżeczka cynamonu

Masło utrzyj z cukrem, a następnie dodaj jaja, cały czas miksując. Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawami, na przemian z maślanką. Na koniec dodaj puree z dyni i delikatnie wszystko wymieszaj.

Przełóż ciasto do foremek i piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.C

    file1351944014



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wattpad - korzystacie?
    Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
    Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
    A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
    Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
    Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
    Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
    Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...