Jesienne muffiny z dynią

3 listopada 2012,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok. 450 g puree z dyni

300 g mąki pszennej (może być pół na pół z pełnoziarnistą)

120 g masła

1/3 szklanki maślanki (kefiru lub jogurtu lub ew. kwaśnej śmietany)

3/4 szklanki cukru

2 jajka

2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli, pół łyżeczki gałki muszkatołowej

łyżeczka cynamonu

Masło utrzyj z cukrem, a następnie dodaj jaja, cały czas miksując. Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawami, na przemian z maślanką. Na koniec dodaj puree z dyni i delikatnie wszystko wymieszaj.

Przełóż ciasto do foremek i piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.C

    file1351944014



    FORUM - bieżące dyskusje

    Samotne wakacje - jak je spędzić?
    Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
    Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
    O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
    Problemy z roślinkami
    Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
    horoskopy, wróżby
    A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...