Jedzmy na zdrowie!

16 września 2017, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

 

Popularność gotowania od kilku lat systematycznie rośnie. Nie traktowane jest tylko jako sposób na zaspokojenie głodu, ale stało się wręcz stylem życia. Wiele osób interesuje się przepisami wybiera odpowiednie składniki, na które zwraca uwagę. Zależy im nie tylko na tym, żeby jeść smacznie, ale również zdrowo.

jedzenie

Pocieszający jest fakt, że Polacy coraz częściej stawiają na jakość. Liczy się nie tylko dobre, ale również dobre i zdrowe. Rośnie zainteresowanie produktami certyfikowanymi, dającymi pewność, że wszystko co ląduje, na ich stole jest starannie sprawdzone na każdym etapie produkcji. Regularnie szuka się informacji na temat danego produktu, jego składu i wpływu na nasze zdrowie. W dobie powszechnego Internetu w smartfonach to, co kiedy zajmowało dużo czasu, obecnie trwa pół minuty. Dlatego tak ważna jest edukacja konsumentów.

Kampania pt. „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” to doskonała okazja do mówienia o jakości certyfikowanych wędlin pod hasłem „Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku”. Program ma rozpowszechniać wiedze o wędlinach, które są wytwarzane w systemie jakości QAFP. W tym przypadku, to kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha wiodą prym. Dlaczego? Wybór dobrej wędliny to nie lada wyzwanie dla każdej z nas. Te promowane w ramach kampanii pochodzą ze sprawdzonego surowca z wiarygodnej certyfikowanej hodowli, położonej w zielonej części Polski, a sposób ich produkcji i skład podlega restrykcyjnym normom, których przestrzeganie jest regularnie kontrolowane. Pewne źródło certyfikowanego surowca, kompozycja najlepszych składników, tradycyjna receptura i pasja to fundament dobrego smaku i wysokiej jakości wędlin QAFP.

Dlatego powinniśmy zwracać uwagę, czy wędliny które kupujemy, podsiadają certyfikat QAFP. Jedzmy mądrze!