Jednopatelniowe curry pomidorowe z rybą

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

Pyszne, szybkie i proste w wykonaniu danie dla miłośników kuchni indyjskiej:)

SKŁADNIKI:

  • 40 dag filetu białej ryby – np. świeży filet z dorsza
  • puszka krojonych pomidorów
  • łyżka czerwonej, łagodnej pasty curry
  • cebula
  • 2 cm startego imbiru
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka mąki
  • sól
  • łyżka cukru brązowego
  • PRZYGOTOWANIE:

    Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i  podsmażyć przez kilka minut pokrojoną cebulkę i starty imbir. Dodać dużą łyżkę czerwonej pasty curry i smażyć jeszcze 2 minuty. Obtoczyć pokrojoną rybę w mące i dorzucić na patelnię. Podsmażyć, delikatnie mieszając. Dodać zmiksowane pomidory z sokiem. Przykryć, dusić 10-15 minut, co jakiś czas ostrożnie mieszając. Przyprawić solą i cukrem. Dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać i gotowe. Podawać z chlebkiem naan.

    file1299796640



    FORUM - bieżące dyskusje

    zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
    "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
    Outlet - Promocje
    Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
    Jaki odkurzacz
    Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
    Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
    Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...