Jednopatelniowe curry pomidorowe z rybą

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

Pyszne, szybkie i proste w wykonaniu danie dla miłośników kuchni indyjskiej:)

SKŁADNIKI:

  • 40 dag filetu białej ryby – np. świeży filet z dorsza
  • puszka krojonych pomidorów
  • łyżka czerwonej, łagodnej pasty curry
  • cebula
  • 2 cm startego imbiru
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka mąki
  • sól
  • łyżka cukru brązowego
  • PRZYGOTOWANIE:

    Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć przez kilka minut pokrojoną cebulkę i starty imbir. Dodać dużą łyżkę czerwonej pasty curry i smażyć jeszcze 2 minuty. Obtoczyć pokrojoną rybę w mące i dorzucić na patelnię. Podsmażyć, delikatnie mieszając. Dodać zmiksowane pomidory z sokiem. Przykryć, dusić 10-15 minut, co jakiś czas ostrożnie mieszając. Przyprawić solą i cukrem. Dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać i gotowe. Podawać z chlebkiem naan.

    file1299796640



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz