Jarzynka MM by Yvonne

3 grudnia 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny
  • 1 mały brokuł
  • 10 dkg suchej czerwonej fasoli
  • 5 średnich pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego (bez cukru)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/8 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki białego mielonego pieprzu
  • 1/8 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

Fasolę moczymy (najlepiej na noc), zlewamy wodę, zalewamy wodą świeżą i gotujemy do miękkości. Brokuła moczymy przez 15 minut w osolonej wodzie, osączamy, gotujemy na parze. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy na ćwiartki. Na patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i szklimy ją, następnie dokładamy pieczarki i smażymy przez 5 minut. Wrzucamy resztę składników (oprócz czosnku), mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko przez kolejne 5 minut (na średnim ogniu). Na końcu dodajemy czosnek, dokładnie mieszamy, dusząc jeszcze przez minutę.

Smacznego!

file1259841792



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...