Jarzębinówka – nalewka z jarzębiny

13 lutego 2011,
dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dag owoców jarzębiny,
  • 1/2 l spirytusu,
  • 1/2 l przegotowanej i ostudzonej wody,
  • 1 szklanka płynnego miodu

Wykonanie:

Jarzębinę należy zalać miodem i alkoholem. Odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące.
Pod tym czasie zlać nalew.
Owoce jarzębiny dokładnie rozgnieć. Uzyskany sok dodać do nalewu.
Po 24 godzinach nalew przefiltrować i przelać do butelek. Odstawić w ciemne miejsce na pół roku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....