Jarzębinówka – nalewka z jarzębiny

13 lutego 2011,
dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dag owoców jarzębiny,
  • 1/2 l spirytusu,
  • 1/2 l przegotowanej i ostudzonej wody,
  • 1 szklanka płynnego miodu

Wykonanie:

Jarzębinę należy zalać miodem i alkoholem. Odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące.
Pod tym czasie zlać nalew.
Owoce jarzębiny dokładnie rozgnieć. Uzyskany sok dodać do nalewu.
Po 24 godzinach nalew przefiltrować i przelać do butelek. Odstawić w ciemne miejsce na pół roku.



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....