Jarzębinówka – nalewka z jarzębiny

13 lutego 2011, dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dag owoców jarzębiny,
  • 1/2 l spirytusu,
  • 1/2 l przegotowanej i ostudzonej wody,
  • 1 szklanka płynnego miodu

Wykonanie:

Jarzębinę należy zalać miodem i alkoholem. Odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące.
Pod tym czasie zlać nalew.
Owoce jarzębiny dokładnie rozgnieć. Uzyskany sok dodać do nalewu.
Po 24 godzinach nalew przefiltrować i przelać do butelek. Odstawić w ciemne miejsce na pół roku.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...