Jarskie kotlety

24 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

5 jajek gotowanych na twardo
½ kg pieczarek
1 cebula
1 czerstwa bułeczka
1 jajko
sól, pieprz
tarta bułka
olej do smażenia

Pieczarki usmażyć z cebulą, Zemleć w maszynce razem z jajkami i namoczoną czerstwą bułeczką. Dodać jajko surowe, przyprawy i wyrobić masę. Robić kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na rumiano. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

file1264342699



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...