Japońska zupa miso

19 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 torebka miso (do kupienia w sklepie ze zdrową lub orientalną żywnością)
włoszczyzna
1 serek tofu
1 pęczek szczypiorku
garść grzybków shiitake

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć i ugotować. Ugotować wywar z włoszczyzną w 1 litrze wody. Gotować przez 30 min. na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć warzywa. Do wywaru dodawać koncentrat zupy miso, lekko podgrzewać mieszając. Nie wolno doprowadzić do wrzenia. Ilość dodawanego koncentratu zależy od gustu kucharza. Pokroić tofu w kostkę, posiekać szczypiorek. Do miseczek włożyć tofu i ugotowane grzybki, zalać zupą i przyozdobić szczypiorkiem. Zupa wspaniale smakuje zimą, bo bardzo rozgrzewa.
miso-soup21a



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...