Jamajskie polędwiczki

11 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane polędwiczki z ananasem

Składniki:
1 pęczek zielonej cebuli, pokrojonej
3 liście laurowe
3 ząbki czosnku, obrane
2 jalapeno, pokrojone
2 łyżki octu
1 łyżka suszonego tymianku
2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu
2 małe polędwiczki
1 dojrzały ananas

Przygotowanie:
W maszynce lub blenderze rozdrobnić zieloną cebulkę, liście laurowe, czosnek, jalapenos, ocet, tymianek, ziele angielskie, sól i pieprz do otrzymania gęstej masy. Natrzeć polędwiczki pastą, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przynajmniej 1 godzinę. Przygotować grill.  Ostrym nożem, wzdłużnie przekroić ananasa poprzez koronę, aby otrzymać 8 klinów, pozostawiając zieloną koronę. Położyć polędwiczki na gorącym ruszcie grilla i piec 18 do 22 min. lub do momentu aż będą rumiane na zewnątrz, a w środku lekko różowe. Pod koniec grillowania mięsa położyć na ruszt kliny ananasa. Piec ok. 5-8 min., aż nabiorą pięknego złotego koloru. Wyłożyć mięso i owoce na talerz. Mięso pociąć na plasterki i udekorować.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...