Jeżeli chcesz zaskoczyć swoich gości nietypowymi ozdobami na stole świątecznym, to taka choinka będzie idealna. Prosta w wykonaniu, a w dodatku później można ją zjeść!
Co kupić?
- Jabłko
- długa marchewka
- owoce (zielone i ciemne winogrona, kiwi, melon, truskawki itp – ogólnie wszystkie owoce jakie uda ci się kupić)
- wykałaczki
- kolendra lub natka pietruszki – opcjonalnie
Przygotowanie:
Weź jabłko i odetnij jego spód, natomiast z drugiej strony wydrąż otwór, tak aby pasował do grubszego końca marchewki. Teraz wbij marchewkę w jabłko i upewnij się, że mocno się trzyma. Następnie wbij w jabłko oraz marchewkę wykałaczki formując kształt choinki. Możesz te na samej górze delikatnie skrócić. Na samym czubku umieść wykałaczkę na czubek czyli gwiazdę.
Teraz czas na owoce. Jeżeli masz arbuza lub melona, to najpierw musisz je pokroić na plastry, a potem wyciąć foremkami ciekawe kształty oraz gwiazdę na górę. Powbijaj je na wykałaczki, a spód możesz udekorować kolendrą lub natką pietruszki.