Jak zaparzać herbatę?

12 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Cała sztuka polega na tym, by liści nie zalewać wrzątkiem, tylko wodą o temperaturze 80-90 st. C. Czajniczek (najlepszy jest gliniany) stawiamy na maleńkim gazie i pozostawiamy na nim nie krócej niż dwie i nie dłużej niż trzy minuty. Tak parzone liście zachowują najwięcej składników odżywczych, a herbata ma delikatny, aksamitny smak.

file1313136075



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...