Jak zaparzać herbatę?

12 sierpnia 2011,
dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Cała sztuka polega na tym, by liści nie zalewać wrzątkiem, tylko wodą o temperaturze 80-90 st. C. Czajniczek (najlepszy jest gliniany) stawiamy na maleńkim gazie i pozostawiamy na nim nie krócej niż dwie i nie dłużej niż trzy minuty. Tak parzone liście zachowują najwięcej składników odżywczych, a herbata ma delikatny, aksamitny smak.

file1313136075



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...