Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

25 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Papryczki piri-piri pochodzą z Mozambiku, kalafior z Cypru – wylądowały w moim garnku.

Czas: 30 minut

Składniki:

1/2 kalafiora

4 łyżki masła

4 łyżki zielonych pestek dyni

4 łyżki pokrojonego koperku

1 łyżeczka płaska przyprawy piri-piri

sól

Oczyścić kalafior i podzielić na różyczki. Zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości.

Wrzucić na suchą patelnię pestki dyni i zrumienić mieszając. Dodać masło i przyprawę piri- piri. Smażyć przez moment mieszając.

Odcedzony kalafior polać masłem z piri-piri i pestkami dyni .Posypać koperkiem.

file1285445404



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...