Jak i co zamrażać | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jak i co zamrażać

4 maja 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

– gdy zamrażasz potrawkę i gulasz, nie dodawaj do potrawy makaronu, ryżu ani ziemniaków, ponieważ podczas gotowania po rozmrożeniu rozmiękną.

gotowane i pieczone mięso wysycha i twardnieje, jeśli zamrozi się je w całości, lepiej więc pokrój je na cienkie plasterki i zamroź razem z sosem

mięsny farsz pierogów można po ugotowaniu zamrozić osobno, najlepiej  bez ciasta. Można też zamrozić gotowe pierogi, które należy wcześniej schłodzić w lodówce, aby się nie sklejały

rybę najlepiej rozmrażać w wodzie z dodatkiem soli, aby nie straciła ważnych składników odżywczych

– jeśli pozostało ci troszkę wina w butelce, możesz przelać je do pojemniczków na lód i zamrozić, przydadzą się do duszonych potraw (np. bigosu).

– dobrym rozwiązaniem jest również zamrażanie świeżych ziół: np. koperku, natki pietruszki. Można je zamrażać w foliowych torebeczkach lub też posiekać i zamrozić wraz z wodą w pojemniczkach na lód, potem wystarczy tylko taką kosteczkę lodową  wrzucić do potrawy podczas gotowania

file1267714885

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...