Jajka po carsku z kawiorem podane w skorupce

22 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 spore jajka
– łyżka mielonego szczypiorku
– 1/2 łyżki świeżego masła
– 2 łyżki stołowe czarnego kawioru
– 2 łyżki stołowe czerwonego kawioru
– kilka grzanek z chałki

Jajka ugotować na półmiękko, delikatnie odciąć czubki (nie stłuc skorupek) i wyjąc całą zawartość jajka. Zmiksować ją z masłem, doprawić do smaku solą, dodać szczypiorek. Skorupki jaja wypełnić do połowy przygotowaną masa a resztę uzupełniać na przemian czarnym i czerwonym kawiorem, podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.