Jajka po carsku z kawiorem podane w skorupce

22 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 spore jajka
– łyżka mielonego szczypiorku
– 1/2 łyżki świeżego masła
– 2 łyżki stołowe czarnego kawioru
– 2 łyżki stołowe czerwonego kawioru
– kilka grzanek z chałki

Jajka ugotować na półmiękko, delikatnie odciąć czubki (nie stłuc skorupek) i wyjąc całą zawartość jajka. Zmiksować ją z masłem, doprawić do smaku solą, dodać szczypiorek. Skorupki jaja wypełnić do połowy przygotowaną masa a resztę uzupełniać na przemian czarnym i czerwonym kawiorem, podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...