Jajka nadziewane groszkiem

17 marca 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 jajek ugotowanych na twardo, puszka groszku, 1/2 pęczka szczypiorku, 3 łyżki startego żółtego sera, 2 łyżki masła, sól, pieprz, zioła prowansalskie, rzeżucha i szczypior do dekoracji.

 

Jajka ostudzić i oskubać. Łyżeczką delikatnie wydrążyć żółtka, przełozyc do miseczki. Do żółtek dodać opłukany i odsączony groszek, starty ser. Dodać masło i posiekany szczypior. Zmiksować przy użyciu blendera. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Masę nakładać do wydrążonych białek. Udekorować np. szczypiorem i rzeżuchą.

file1363532412



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...