Jajka nadziewane na imprezę

26 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Jajka 6 szt

Farsz 1:

Pieczarki

Cebula

Olej

sól, pieprz

Farsz 2

Żółtka z 6 jaj

Kukurydza z puszki1/2  szkl

Szczypior

Majonez

sól, pieprz

Natka pietruszki

dodatkowo:

Ogórki małosolne

Na oleju usmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Doprawić do smaku.

Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić na połowę, wyjąć żółtka.

Do miseczki włożyć  żółtka, kukurydzę, pokrojony szczypior i natkę pietruszki. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz, wymieszać.

Nadziewać farszami jajka, układać na półmisku, udekorować natką pietruszki.

file1309122003



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz