Jajka faszerowane serem pleśniowym

18 marca 2024,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

jajka faszerowane serem pleśniowym

6 jajek

150 gram rokpola lub innego sera z niebieską pleśnią

100 gram masła

sól, pieprz

koperek, szczypiorek, natka, kiełki rzodkiewki

 

Jajka gotujemy na twardo w osolonej mocno wodzie , hartujemy zimną wodą i obieramy.  Przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i rozcieramy widelcem, dodajemy pokruszony rokpol i całość ugniatamy na masę, dodajemy miękkie masło i mieszkamy, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy do białek, dekorujemy kiełkami, ziołami.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...