Jajka faszerowane pieczarkami

23 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 jajka
4 pieczarki
1 cebula
majonez napoleoński
sól
pieprz
papryka czerwona
szczypiorek

Jajka ugotować, wystudzić.
W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Wszystko razem smażyć aż odparuje wszystka woda i lekko się zarumieni. Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtko i utrzeć razem z pieczarkami. Można dodać łyżeczkę majonezu, żeby farsz się nie kruszył. Nałożyć farsz w połówki jajek, polać majonezem i posypać szczypiorkiem. Można dodatkowo przybrać papryką czerwoną.

file1266953668



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...