Jajka faszerowane pastą wieloskładnikową ;)

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Jajka
  • Pieczarki
  • Szynka lub wędzony filet z  piersi kurczaka
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz, majonez

Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie.  W tzw. międzyczasie kroimy drobniutko szczypior i szynkę (ja wrzucam do blendera żeby było szybciej i drobniej). Jajka przekrawamy po długości na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Pieczarki siekamy drobniutko (albo w blenderze). Żółtka mieszamy z pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i dodajemy majonez, sporo pieprzymy. Dobrze sklejonym i wymieszanym farszem napełniamy jajka (możemy też nałożyć farsz na wierzch – nie tylko w otwory po żółtkach).



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...