Jajka faszerowane pastą wieloskładnikową ;)

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Jajka
  • Pieczarki
  • Szynka lub wędzony filet z  piersi kurczaka
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz, majonez

Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie.  W tzw. międzyczasie kroimy drobniutko szczypior i szynkę (ja wrzucam do blendera żeby było szybciej i drobniej). Jajka przekrawamy po długości na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Pieczarki siekamy drobniutko (albo w blenderze). Żółtka mieszamy z pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i dodajemy majonez, sporo pieprzymy. Dobrze sklejonym i wymieszanym farszem napełniamy jajka (możemy też nałożyć farsz na wierzch – nie tylko w otwory po żółtkach).



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...