Jajka faszerowane pastą wieloskładnikową ;)
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- Jajka
- Pieczarki
- Szynka lub wędzony filet z piersi kurczaka
- Szczypiorek
- Sól, pieprz, majonez
Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie. W tzw. międzyczasie kroimy drobniutko szczypior i szynkę (ja wrzucam do blendera żeby było szybciej i drobniej). Jajka przekrawamy po długości na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Pieczarki siekamy drobniutko (albo w blenderze). Żółtka mieszamy z pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i dodajemy majonez, sporo pieprzymy. Dobrze sklejonym i wymieszanym farszem napełniamy jajka (możemy też nałożyć farsz na wierzch – nie tylko w otwory po żółtkach).