Jajka faszerowane awokado i groszkiem

11 marca 2015,
dodał: klorus
Artykuł zewnętrzny

Składniki

6 jajek
dojrzałe awokado
3 łyżki groszku
2 łyżki twarogu sernikowego
sól, czarny pieprz, płatki papryki

Sposób przygotowania

  • Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko.
  • Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....