Imprezowe jajka faszerowane pieczarką i cebulką

24 kwietnia 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
O jajkach mówi się różnie. Jedni mówią, że można zjeść na tydzień tylko dwa, ponieważ podwyższają cholesterol, inni mówią, że mają zbawienny wpływ na nasz organizm. A przecież wiemy, że jajko ma bardzo dużo wartości odżywczych. Nie jestem dietetykiem, ale wiem, kiedy mój organizm domaga się tego produktu w jakich ilościach. Uważam, że wszystko w odpowiednich porcjach nie jest szkodliwe.
Jak się przyjęło na Wielkanoc jajko jest symbolem nowego życia i to akurat jest prawda. Dlatego ja postanowiłam przygotować jajka faszerowane. Zrobiłam je na dwa sposoby.
Jeden każdy zna i nie jest on nowatorski, a drugi no… to zależy od upodobań. :)

jajka faszerowane pieczarką i cebulką:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • jajka przekroić na połówki
  • żółtka wydrążyć
  • przesmażyć pieczarki z cebulką ( drobno pokrojone)
  • jak ostygnął dodać żółtka
  • widelcem je rozkruszyć
  • dodać sól i pieprz
  • kilka łyżek majonezu
jajka faszerowane tuńczykiem:
  • 5 ugotowanych jajek na twardo
  • przekroić na połówki
  • żółtka wydrążyć i dodać do tuńczyka
  • rozdrobić tuńczyka z puszki w sosie własnym
  • składniki wymieszać z chrzanem tartym

Ciekawa jestem innych przepisów na faszerowane jajka

Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...