Jajecznica z boczniakami

20 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

moja wersja jajecznicy z pysznymi boczniakami

składniki:

  • 10 jajek
  • 5 sporych boczniaków
  • 15-20 dag żółtego sera o ostrzejszym smaku
  • kawałek białej części pora (ok. 5 cm) lub mała cebulka
  • do smaku: sól, pieprz, troszkę vegety
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku
  • 3-4 łyżki masła

sposób przygotowania:
Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Pora lub cebulkę pokroić w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę albo pora, zeszklić, dodać grzyby i smażyć ok.5 min.. Wbić jajka, dodać nieco soli, pieprzu mielonego i vegety. Kiedy jajka zaczną się ścinać dodać ser i smażyć jeszcze chwilę do uzyskania konsystencji jajecznicy takiej jaką się lubi. Po zdjęciu patelni z ognia dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem.

file1263984726



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...