Jajecznica z boczniakami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 20 dag kapeluszy boczniaków
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • Sól
  • Pieprz mielony

Boczniaki oczyścić, wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ), przeciąć na połówki ( lub ćwiartki, gdy są duże ) kapelusze, albo gdy są małe pozostawić w całości. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki. Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią. Dodać drugą łyżkę masła. Wbić jajka na patelnię. Posolić, popieprzyć i usmażyć (mieszając) aż jajka się zetną.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...