Jajecznica z boczniakami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 20 dag kapeluszy boczniaków
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • Sól
  • Pieprz mielony

Boczniaki oczyścić, wyciąć twardy kawałek ( przy ogonku ), przeciąć na połówki ( lub ćwiartki, gdy są duże ) kapelusze, albo gdy są małe pozostawić w całości. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i ułożyć na niej boczniaki. Smażyć na średnim gazie przewracając aż się zarumienią. Dodać drugą łyżkę masła. Wbić jajka na patelnię. Posolić, popieprzyć i usmażyć (mieszając) aż jajka się zetną.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...