URODA I ZDROWIE

Jabłka z cynamonem w słoikach

8 września 2014, dodał: M N

 

 

file1410194763

 

Składniki:

 

  • 5 kg jabłek
  • 2 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • czubata łyżka cynamonu, a jak ktoś lubi, to nawet więcej
  • 2 szkl. wody

Wodę zagotować z cukrem, dodać obrane i pokrojone w cząstki jabłka. Gotować ok.10 minut, wsypać cynamon i cukier waniliowy, gotować kolejne 10 minut. Przekładać gorące jabłka do słoików i pasteryzować 15 minut.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...