Jabłka z cynamonem w słoikach

8 września 2014, dodał: M N
Artykuł zewnętrzny

 

 

file1410194763

 

Składniki:

 

  • 5 kg jabłek
  • 2 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • czubata łyżka cynamonu, a jak ktoś lubi, to nawet więcej
  • 2 szkl. wody

Wodę zagotować z cukrem, dodać obrane i pokrojone w cząstki jabłka. Gotować ok.10 minut, wsypać cynamon i cukier waniliowy, gotować kolejne 10 minut. Przekładać gorące jabłka do słoików i pasteryzować 15 minut.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...