URODA I ZDROWIE

Jabłka z cynamonem w słoikach

8 września 2014, dodał: M N

 

 

file1410194763

 

Składniki:

 

  • 5 kg jabłek
  • 2 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • czubata łyżka cynamonu, a jak ktoś lubi, to nawet więcej
  • 2 szkl. wody

Wodę zagotować z cukrem, dodać obrane i pokrojone w cząstki jabłka. Gotować ok.10 minut, wsypać cynamon i cukier waniliowy, gotować kolejne 10 minut. Przekładać gorące jabłka do słoików i pasteryzować 15 minut.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Pomoc przy tłumaczeniach - poszukiw…
Jeśli jeszcze szukasz to ja mogę Ci polecić biuro ;) Nie miałam okazji...
Darmowa telewizja on-line
A to ja pożalę się jeszcze na Playera :D Wykupiłam wersję bez reklam...
test - sprawdź czy myślisz o tym sa…
Znam to :D Na studiach profesor zrobił nam taki test. Pamiętam, że odpowiedziałam wtedy...
Black Friday
Posezonowe wyprzedaże chyba są korzystniejsze od akcji typu Black Friday i Cyber Monday. Ja...