Jabłka smażone na ostro

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jabłka smażone na ostro

 

Nietypowy dodatek do smażonej wątróbki drobiowej .

Czas ;10 minut

Składniki :2 duże jabłka
2majeranku
sól
pieprz mielony
papryka mielona
¼ kostki masła
2 łyżki oliwy
Jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne . Pokroić na cząstki grubości 1 centymetra . Posypać solą , majerankiem , papryką . Wymieszać . Zostawić na 30 minut . Na patelni rozgrzać masło z oliwą . Smażyć jabłka z obu stron , aż zmiękną . ( ale nie za długo , bo się rozpadną ) .
Podawać na ciepło do smażonej wątróbki .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....