Jabłka smażone na ostro

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jabłka smażone na ostro

 

Nietypowy dodatek do smażonej wątróbki drobiowej .

Czas ;10 minut

Składniki :2 duże jabłka
2majeranku
sól
pieprz mielony
papryka mielona
¼ kostki masła
2 łyżki oliwy
Jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne . Pokroić na cząstki grubości 1 centymetra . Posypać solą , majerankiem , papryką . Wymieszać . Zostawić na 30 minut . Na patelni rozgrzać masło z oliwą . Smażyć jabłka z obu stron , aż zmiękną . ( ale nie za długo , bo się rozpadną ) .
Podawać na ciepło do smażonej wątróbki .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D