Jabłka prażone na zimę

1 grudnia 2015,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 kg jabłek
2 szkl. wody
10 g. cynamonu
2 opakowania cukru waniliowego
2 szkl. cukru

Jabłka po obraniu pokroić na cząstki, dodać pozostałe składniki. Gotować około 15 minut, aż utworzy się papka, a kawałki jabłek będą nadal widoczne. Przełożyć do wyparzonych słoików, litrowe słoiki pasteryzować 15 minut.
Po więcej przepisów zapraszam na stronę: http://przepisownik.blogspot.com/
file1448992213



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....