Jabłka i porzeczki w ptasim mleczku

6 lipca 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże jabłka

garść porzeczek czerwonych i czarnych

1 galaretka pomarańczowa

2 szkl wody

cukier waniliowy

puszka mleka skondensowanego

Przygotowanie:

Jabłka obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. Włożyć do gorącej wody z cukrem waniliowym, ugotować na słabym ogniu, wyjąć na miseczki, a wywar odparować do objętości szklanki. We wrzącym wywarze rozpuścić galaretkę i zostawić do ostygnięcia. Gdy zacznie tężeć, ubić w większym garnku mleko za pomocą miksera i wlać galaretkę, po czym zalać tym jabłka  w miseczkach. Pozostawić do zastygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...