Jabłka i porzeczki w ptasim mleczku

6 lipca 2013,
dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże jabłka

garść porzeczek czerwonych i czarnych

1 galaretka pomarańczowa

2 szkl wody

cukier waniliowy

puszka mleka skondensowanego

Przygotowanie:

Jabłka obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. Włożyć do gorącej wody z cukrem waniliowym, ugotować na słabym ogniu, wyjąć na miseczki, a wywar odparować do objętości szklanki. We wrzącym wywarze rozpuścić galaretkę i zostawić do ostygnięcia. Gdy zacznie tężeć, ubić w większym garnku mleko za pomocą miksera i wlać galaretkę, po czym zalać tym jabłka  w miseczkach. Pozostawić do zastygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....