Jabłecznik z budyniem

18 sierpnia 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

CIASTO:

  • 4 szklanki mąki,
  • szklanka cukru,
  • 3 jaja,
  • kostka margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę.

DODATKOWO: 1kg jabłek, 2 1/2 szkl. mleka, 2 budynie owocowe, łyżeczka masła, cukier waniliowy oraz cukier do budyniu.

Jabłka pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min. Zimne posypać pudrem.

Przepis na ten pyszny jabłecznik dostałam od mamy.

file1313677966



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz