Jabłecznik z budyniem

18 sierpnia 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

CIASTO:

  • 4 szklanki mąki,
  • szklanka cukru,
  • 3 jaja,
  • kostka margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę.

DODATKOWO: 1kg jabłek, 2 1/2 szkl. mleka, 2 budynie owocowe, łyżeczka masła, cukier waniliowy oraz cukier do budyniu.

Jabłka pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min. Zimne posypać pudrem.

Przepis na ten pyszny jabłecznik dostałam od mamy.

file1313677966



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...