Jabłecznik

22 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ucieramy kostkę margaryny z 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, cukrem waniliowym, 3 żółtkami, 2 łyżkami proszku do pieczenia. 2 kg jabłek obieramy i dusimy z szklanką cukru pod przykryciem na tzw. Masę „jabłczankę”. Gotowe ciasto układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Na ciasto nakładamy gotową, ostudzoną masę jabłkową. Na masę jabłkową nakładamy wymieszany kisiel wiśniowy w proszku z pianą ubitą z 3 białek  i 3 łyżkami cukru. Na masę nakładamy kruszonkę: utarte pół kostki masła z plastrem margaryny , cukrem waniliowym, 0,5 pół szkl. mąki i 0,5 szkl. cukru.
Pieczemy w temp. 180°C ok. 50 minut

file1258906975



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...