Jabłecznik

22 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ucieramy kostkę margaryny z 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, cukrem waniliowym, 3 żółtkami, 2 łyżkami proszku do pieczenia. 2 kg jabłek obieramy i dusimy z szklanką cukru pod przykryciem na tzw. Masę „jabłczankę”. Gotowe ciasto układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Na ciasto nakładamy gotową, ostudzoną masę jabłkową. Na masę jabłkową nakładamy wymieszany kisiel wiśniowy w proszku z pianą ubitą z 3 białek  i 3 łyżkami cukru. Na masę nakładamy kruszonkę: utarte pół kostki masła z plastrem margaryny , cukrem waniliowym, 0,5 pół szkl. mąki i 0,5 szkl. cukru.
Pieczemy w temp. 180°C ok. 50 minut

file1258906975



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.