Panierowane kąski indycze na sałatce

15 grudnia 2015,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dag filetu z indyka
  • 10 dag szpinaku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 dag sera feta
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka kopru
  • Sok z ½ limonki
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 4 łyżki bułki tartej (ze startej bułki grahamki)
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Papryka słodka mielona
  • Olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w dość szerokie, krótkie paski, a następnie dopraw solą, pieprzem czarnym mielonym i papryką słodką. Jajka rozmąć w talerzu, bułkę tartą wymieszaj z sezamem i siemieniem lnianym. Mięso zanurz w jajkach, następnie panieruj w bułce z ziarnami i usmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Odłóż na talerz.

W tym czasie umyj i osusz szpinak. Ułóż na dużym talerzu. Na nim połóż mięso, posyp całość odsączoną z zalewy kukurydzą. Ser feta zmiksuj z jogurtem, sokiem z limonki i pieprzem na gładki sos i polej nim sałatkę. Posyp danie posiekanym koperkiem.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...