Panierowane kąski indycze na sałatce | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Panierowane kąski indycze na sałatce

15 grudnia 2015, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dag filetu z indyka
  • 10 dag szpinaku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 dag sera feta
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka kopru
  • Sok z ½ limonki
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 4 łyżki bułki tartej (ze startej bułki grahamki)
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Papryka słodka mielona
  • Olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w dość szerokie, krótkie paski, a następnie dopraw solą, pieprzem czarnym mielonym i papryką słodką. Jajka rozmąć w talerzu, bułkę tartą wymieszaj z sezamem i siemieniem lnianym. Mięso zanurz w jajkach, następnie panieruj w bułce z ziarnami i usmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Odłóż na talerz.

W tym czasie umyj i osusz szpinak. Ułóż na dużym talerzu. Na nim połóż mięso, posyp całość odsączoną z zalewy kukurydzą. Ser feta zmiksuj z jogurtem, sokiem z limonki i pieprzem na gładki sos i polej nim sałatkę. Posyp danie posiekanym koperkiem.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...