Ikra smażona

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ikra smażona.

Bardzo trudno dziś o świeżą ikrę . Jak się już trafi to jest dla mnie rarytasem .

Czas : 30 minut

Składniki :

25 dag świeżej ikry z ryb słodkowodnych
2 duże cebule
2 jajka
1 łyżka oleju
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju i 1 łyżce masła. Ikrę umyć , zdjąć błonki i wrzucić na patelnię . Dodać resztę masła. Smażyć mieszając ok. 5 minut . Jajka dobrze rozbełtać. Wlać na patelnię , smażyć mieszając z ikrą aż się zetną . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Podawać z pieczywem na ciepło.

 

naesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz