Wraz z początkiem maja sezon grillowy w Polsce możemy uznać za rozpoczęty. Korzystając z wolnego czasu i pierwszych ciepłych dni większość z nas rozkoszuje się grillowanymi przysmakami w ogrodach, na działkach czy na łąkach. Aby pomóc w przygotowaniach Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” prezentuje dodatki, które podkreślą smak potraw z rusztu.
Odrobina węgla drzewnego, ruszt, mięso – im cieplej i słoneczniej, tym częściej zdarza nam się o nich myśleć, zwłaszcza w zestawie pod hasłem „grillowanie”. Ta prosta świecka tradycja każdego lata zdobywa sobie nowych zwolenników, odkrywających jej walory, zarówno kulinarne jak i towarzyskie. Spotkanie przy grillu nie wymaga przecież specjalnych przygotowań, za to pozwala na przyjemne spędzenie czasu w gronie znajomych i odpoczynek po pracy.
Pamiętajmy jednak, że nawet najbardziej apetyczne danie traci część atutów bez wyśmienitych dodatków, stanowiących urozmaicenie grillowego menu. Takie dodatki oferuje Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” – Keczupy, Sosy czy Musztardy Kieleckie doskonale komponują się z pieczonymi mięsami, kiełbasami czy innymi tego typu przysmakami. Nie trzeba jednak o tym zbyt dużo mówić i natrętnie zachęcać – najlepiej samemu sprawdzić i ocenić. Marka szczycąca się blisko 80-cio letnią tradycją (tyle bowiem sięga historia produkcji Musztard Kieleckich) takiej oceny się nie boi! Na tegoroczny sezon WSP „Społem” przygotowała też coś dla osób ceniących wygodę. Plastikowa butelka Musztardy Kieleckiej grillowej umożliwia łatwe i szybkie udekorowanie ulubionej potrawy, gwarantując jej niezmiennie wyrazisty charakter.
Na koniec przypomnienie – idąc za sugestiami dietetyków zadbajmy, aby uczta przy grillu nie ogranicza się wyłącznie do mięs. Wzbogaćmy menu o sałatki, przygotowane na bazie świeżych, bogatych w witaminy warzyw wprost z ogrodu. W ich towarzystwie pieczone kąski smakują jeszcze lepiej.