Humitas – Chilijskie gołąbki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Humitas – Chilijskie gołąbki

27 września 2013, dodał: ekolokalnie
Artykuł zewnętrzny

Humitas - Chilijskie gołąbki

Składniki

4 kolby kukurydzy z liśćmi (liście są potrzebne do zawijania)
2,5 szklanki sera tartego (u mnie bloczek mozzarelli)
1 szklanka drobno krojonej cebuli
1,5 łyżeczki kolendry mielonej
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki słodkiej śmietany (u mnie 10%)
2 jajka
2 łyżki masła
1 płaska łyżeczka cukru
sól, pieprz

Przygotowanie

Usunąć liście i wyłuskać kukurydzę (widelcem idzie to całkiem sprawnie). Zachować liście, w które zawinie się później masę. Liście wrzucić do gotującej się wody na 10 minut, żeby trochę zmiękły. Wyjąć i osuszyć. Na maśle podsmażyć cebule, dodać kukurydze, czosnek, przyprawy, śmietanę, ser oraz rozbełtane jajka. Mieszać aż masa zgęstnieje. Odstawić z ognia, a powstałą masę nakładać na osuszone liście kukurydzy (zawijać jak gołąbki). Zagotować w garnku wodę, na dno ułożyć oskrobane kolby kukurydzy a na nich zawinięty humitas. Gotować na małym ogniu około 40 minut. Podawać z pikantnym sosem chilli.

Humitas - Chilijskie gołąbkiA

Po więcej moich przepisów zapraszam na jemy.ekolokalnie.pl

Humitas - Chilijskie gołąbki



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...