Hot dogi z cukinią i dwukolorowym makaronem

14 kwietnia 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 cukinia (ok. 23-25 cm długości)
2 parówki
ok. 20 nitek makaronu spaghetti
1 średni burak
sos do hot-dogów
ketchup
przyprawa meksykańska
łyżka natki pietruszki

Przygotowanie:

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć miąższ z pestkami. Makaron ugotować w dwóch garnkach – do jednego dodać pokrojonego buraka, by uzyskać odpowiedni kolor, do drugiego natkę pietruszki. Odcedzić i nieco przestudzić, a następnie wziąć ok. 5 nitek pomarańczowego makaronu i owinąć parówkę zostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca między kolejnymi owinięciami. To wolne miejsce owinąć z kolei jasnym makaronem z drobinkami natki pietruszki. Tak samo postąpić z drugą parówką i resztą makaronu. Ułożyć parówki w środku wydrążonych połówek cukinii, posypać przyprawą meksykańską, zawinąć w folię aluminiową i zapiekać w piekarniku, w ok. 150 stopniach przez 20-25 min. Następnie wyjąć hot-dogi, zdjąć folię, wyłożyć je na duży talerz i polać: pierwszą sosem do hot-dogów, drugą ketchupem.

To zdrowsza i równie smaczna alternatywa dla zwykłych hot dogów – polecam!

file1365934086



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...