Hiszpańska zupa chlebowa

29 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 l. bulionu, 6-8 kromek czerstwej bułki, cebula, mała puszka pomidorów w zalewie, 2 jajka, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, olej do smażenia, pieprz, sól.

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekane pomidory wraz z zalewą, cebulę i czosnek. Dusić aż cebula się zeszkli, wlać gorący bulion i zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić na oleju z obu stron. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać aż jajka się zetną.

file1269848452



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....