Hiszpańska zupa chlebowa

29 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 l. bulionu, 6-8 kromek czerstwej bułki, cebula, mała puszka pomidorów w zalewie, 2 jajka, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, olej do smażenia, pieprz, sól.

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekane pomidory wraz z zalewą, cebulę i czosnek. Dusić aż cebula się zeszkli, wlać gorący bulion i zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić na oleju z obu stron. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać aż jajka się zetną.

file1269848452



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...