Hiszpańska zupa chlebowa

29 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 l. bulionu, 6-8 kromek czerstwej bułki, cebula, mała puszka pomidorów w zalewie, 2 jajka, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, olej do smażenia, pieprz, sól.

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekane pomidory wraz z zalewą, cebulę i czosnek. Dusić aż cebula się zeszkli, wlać gorący bulion i zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić na oleju z obu stron. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać aż jajka się zetną.

file1269848452



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...