Hiszpańska zupa chlebowa

29 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 l. bulionu, 6-8 kromek czerstwej bułki, cebula, mała puszka pomidorów w zalewie, 2 jajka, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, olej do smażenia, pieprz, sól.

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekane pomidory wraz z zalewą, cebulę i czosnek. Dusić aż cebula się zeszkli, wlać gorący bulion i zagotować, a potem zmiksować lub przetrzeć przez sito. Kromki bułki zrumienić na oleju z obu stron. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać aż jajka się zetną.

file1269848452



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...