Hinduska sałatka z papai
Artykuł zewnętrzny
Hinduska sałatka z papai – dieta czerwona
Składniki:
1 papaja
3 łyżki świeżo startego imbiru
1 czerwona/biała cebula
mała marchewka
sok z 2 cytryn
szczypta soli
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
3 łyżki świeżo startego imbiru
1 czerwona/biała cebula
mała marchewka
sok z 2 cytryn
szczypta soli
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
Przygotowanie:
Papaję obrać i przekroić na pół, odpestkować i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę i marchewkę obrać i poszatkować (w długie paski). Połączyć ją z sokiem z cytryn, imbirem, solą. Przyprawioną cebulę połączyć z kostkami papai. Dodać oliwę z oliwek, wymieszać i dodać ocet winny. Całość dokładnie wymieszać. Zakryć folią spożywczą. Włożyć sałatkę do lodówki na ok 3 godziny. Podawać schłodzoną.