Herbatniki Petit Beurre PIAST – opinia blogerki
Firma PIAST przysłała mi ciastka do przetestowania. Pierwsze z nich, które testowaliśmy to Herbatniki Petit Beurre w czekoladzie i szkolne.
Herbatniki Petit Beurre
Waga: 80g
Producent: ZPC „Piast”
Skład:
mąka pszenna, polewa kakaowa 25% (cukier, tłuszcz roślinny, proszek kakaowy niskotłuszczowy, emulgator: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, tłuszcz roślinny, mąka ziemniaczana, serwatka lub mleko w proszku, cukier inwertowany, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu i wodorowęglan sodu, sól, emulgator: lecytyna rzepakowa, aromat identyczny z naturalnym, barwnik: beta-karoten.
Moja opinia:
Bardzo lubię herbatniki w gorzkiej czekoladzie. I te również przypadły mi do gustu. Świetnie też smakują do pysznej kawki. Nie są za słodkie i mają sporą ilość polewy, co jest ich wielkim atutem.
Kolejne herbatniki to:
Herbatniki szkolne Petit Beurre
Waga: 80g
Producent: ZPC „Piast”
Skład:
mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny, mąka ziemniaczana, cukier inwertowany i/lub sorbitol (E420), serwatka lub mleko w proszku, sól, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu i wodorowęglan sodu, , emulgator: lecytyna rzepakowa, aromat identyczny z naturalnym, barwnik: beta-karoten.
Moja opinia:
Niestety były całe pokruszone i dlatego nie zaprezentuje Wam ich na zdjęciu. Ale jedliśmy je z wielkim smakiem. Spróbowałam tylko kawałeczek, a reszta „poszła” podczas zabawy mojej córeczki z sąsiednimi dziećmi. Ani nie za słodkie, ani nie za miękkie. Akurat takie, jakie powinny być herbatniczki.
Więcej informacji o produktach firmy Piast znajdziecie na ich stronie internetowej TUTAJ.
Produkty do testowania otrzymałam za pośrednictwem portalu Uroda i Zdrowie.
Więcej moich recenzji i opinii możecie znaleźć na moim blogu „Świat kobiety i jej dziecka…”
Testowała:
miraga – Jestem młodą mamą lubiącą kosmetyki do makijażu i pielęgnacji. Mój blog jest trochę o kosmetykach, trochę o córci i produktach dla niej, o naszej modzie, i pieczeniu ciast, które piekę w każdej wolnej chwili.
Prowadzi bloga: http://miraga80.blogspot.com
Robię bardzo pobdone ciasto, ale jako spf3d daję biszkopt z 5 jajekMasa cytrynowa też trochę inna:3 szkl. wody3 budynie waniliowe3/4 kostki Kasi (ale może być też inna margaryna )3/4 szkl. cukrusok z 2 cytrynWszystko razem zagotować i wylać gorące na biszkoptNa to:3/4 l kremf3wki ubite z 4 śmietan fix 2 łyżkami cukru pudruNa to jak w Twoim przepisie: petitki i lukier cytrynowy.Ciasto jest lekkie, puszyste i zawsze się udaje a dzięki użyciu śmietan fixf3w śmietana ma idealną konsystencję i nie opada.Polecam wszystkim !!
sama z chęcią bym przetestowała takie produkty – sama też lubię herbatniki z gorzką czekoladą :)
bardzo chciałabym zostać kiedyś wybraną do testowania takich pyszności! :) mniam!!