Herbaciane naleśniki z mascarpone i konfiturą z leśnych owoców

24 maja 2012, dodał: kowalanka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 ml mleka

200 g mąki

2 jaja

1 żółtko

2 saszetki herbaty IRVING Owocowy Las

150 g konfitury z leśnych owoców

150g mascarpone

2-3 łyżeczki cukru pudru

1 łyżeczka cukru

Olej do smażenia

Przygotowanie:

Herbatę zaparzyć w 250 ml wody, wystudzić, dodać mleko, mąkę, 2 jaja, łyżeczkę cukru, dokładnie wymieszać. Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mascarpone. Naleśniki smarować warstwą mascarpone i warstwą konfitury, zawijać w rulony.

przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.com

file1337878341