Hamburgery z łososia
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 filety z łososia (przekrojone na pół)
2 łyżki pieprzu
1/4 szklanki musztardy
4 plastry czerwonej cebuli
4 dojrzałe pomidory
4 liście zielonej sałaty
4 plastry sera
4 bułeczki
Przygotowanie:
Filety pokropić olejem, posypać pieprzem i solą i grillować ok 10 min. Przekroić bułkę i położyć na 1 min. na ruszcie. Na ciepłą, położyć liść sałaty, cebulę, pomidory, rybę i ser. Polać musztardą lub ulubionym sosem. Podawać na ciepło.
Filety pokropić olejem, posypać pieprzem i solą i grillować ok 10 min. Przekroić bułkę i położyć na 1 min. na ruszcie. Na ciepłą, położyć liść sałaty, cebulę, pomidory, rybę i ser. Polać musztardą lub ulubionym sosem. Podawać na ciepło.