Hamburgery po śródziemnomorsku

19 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Hamburgery po śródziemnomorsku z cukinią i kaszką kuskus
Składniki:
½ kg chudej mielonej wołowiny
2 łyżeczki soli czosnkowej
1 łyżeczka kminku
2  i ½ szklanki jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
2 łyżki koperku
1 średnia cukinia, przekrojona wzdłużnie
2 średnie papryki, pokrojone na ćwiartki (wzdłuż)
spray nonstick lub oliwa
½ opakowania kaszy kuskus
4 regularnej wielkości placki pita, przecięte w poprzek na pół
8 małych liści sałaty zielonej
Przygotowanie:
Wymieszać wołowinę, sól i kminek w misce. Uformować 4 kotlety. Jogurt wymieszać z koperkiem w małej misce. Pokropić cukinię i paprykę oliwą/spray nonstick, cukinię grillować 10 min., paprykę 10 do 15 min., obracając kilkakrotnie. Następnie grillować kotleciki wołowe, przez 8 do 10 min. Ugotować kuskus zgodnie z instrukcją, bez dodatku tłuszczu.
Grillowaną cukinię pokroić na kawałki, a hamburgery na połówki Wyłożyć pita sałatą, położyć połowę hamburgera. Polać 1 łyżką jogurtu z koperkiem. Kuskus rozgnieść widelcem i wymieszać z cukinią. Podawać z hamburgerami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...