Halibut ze szparagami

2 marca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Macerowany w soku z cytryny, smażony na maśle – obłożony delikatnymi szparagami ( młode ze słoiczka ) .

Czas : 15 minut + macerowanie

Składniki :

  • 2 filety z halibuta ( bez skóry )
  • 1,5 cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1/2 pieprzu cytrynowego
  • mąka
  • 1/3 kostki masła
  • 1 słoiczek ( 10 dag ) szparagów  młodych w zalewie

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny, posypać pieprzem cytrynowym i połową pieprzu kolorowego. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pozostałym pieprzem. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta. Zsunąć halibuta na bok. Szparagi odsączyć i położyć na patelnie obok ryby. Delikatnie podgrzać.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.

file1299093371



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...