Halibut ze szparagami

2 marca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Macerowany w soku z cytryny, smażony na maśle – obłożony delikatnymi szparagami ( młode ze słoiczka ) .

Czas : 15 minut + macerowanie

Składniki :

  • 2 filety z halibuta ( bez skóry )
  • 1,5 cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1/2 pieprzu cytrynowego
  • mąka
  • 1/3 kostki masła
  • 1 słoiczek ( 10 dag ) szparagów  młodych w zalewie

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny, posypać pieprzem cytrynowym i połową pieprzu kolorowego. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pozostałym pieprzem. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta. Zsunąć halibuta na bok. Szparagi odsączyć i położyć na patelnie obok ryby. Delikatnie podgrzać.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.

file1299093371



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...