Halibut ze szparagami

2 marca 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Macerowany w soku z cytryny, smażony na maśle – obłożony delikatnymi szparagami ( młode ze słoiczka ) .

Czas : 15 minut + macerowanie

Składniki :

  • 2 filety z halibuta ( bez skóry )
  • 1,5 cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1/2 pieprzu cytrynowego
  • mąka
  • 1/3 kostki masła
  • 1 słoiczek ( 10 dag ) szparagów  młodych w zalewie

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny, posypać pieprzem cytrynowym i połową pieprzu kolorowego. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pozostałym pieprzem. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta. Zsunąć halibuta na bok. Szparagi odsączyć i położyć na patelnie obok ryby. Delikatnie podgrzać.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.

file1299093371



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.