Halibut z ananasem

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pyszna rybka o lekko owocowym smaku .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 dzwonka halibuta
  • 4 plastry ananasa
  • 1 szklanka syropu od ananasa
  • 1/2 cytryny – sok
  • sól
  • pieprz mielony ( kolorowy )
  • olej z pestek winogron do smażenia
  • 1 łyżka masła .
  • 1 łyżka mąki

Zrobić marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2 godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple . A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę – posypane pieprzem i  chwilę smażyć obracając na drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.

file1276072282



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...