Halibut macerowany w soku cytrynowym

25 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Najprostsza wersja halibuta jaką robię.

Czas: 15 minut + macerowanie

Składniki:

4 małe filety z halibuta (bez skóry)

2 cytryny (a w zasadzie sok wyciśnięty z nich)

sól

pieprz mielony

mąka

1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pieprzem mielonym. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

file1285445229



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...