Halibut macerowany w soku cytrynowym

25 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Najprostsza wersja halibuta jaką robię.

Czas: 15 minut + macerowanie

Składniki:

4 małe filety z halibuta (bez skóry)

2 cytryny (a w zasadzie sok wyciśnięty z nich)

sól

pieprz mielony

mąka

1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pieprzem mielonym. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

file1285445229



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...