Halibut macerowany w soku cytrynowym

25 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Najprostsza wersja halibuta jaką robię.

Czas: 15 minut + macerowanie

Składniki:

4 małe filety z halibuta (bez skóry)

2 cytryny (a w zasadzie sok wyciśnięty z nich)

sól

pieprz mielony

mąka

1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pieprzem mielonym. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

file1285445229



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...