Halibut macerowany w soku cytrynowym

25 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Najprostsza wersja halibuta jaką robię.

Czas: 15 minut + macerowanie

Składniki:

4 małe filety z halibuta (bez skóry)

2 cytryny (a w zasadzie sok wyciśnięty z nich)

sól

pieprz mielony

mąka

1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pieprzem mielonym. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

file1285445229



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...