Halibut jabłuszkowy

3 sierpnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Lekko owocowy smaczek doskonale robi halibutowi.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 dzwonka z halibuta
  • 1 słodko-winne jabłko
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • pieprz czarny mielony
  • olej słonecznikowy
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka soku jabłkowego klarowanego
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku

Zrobić  marynatę z 3/4 szklanki  soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, szczypty soli i łyżeczki pieprzu cytrynowego, połowy kopru .Zalać rybę i zostawić w lodówce na kilka godzin ( przewracać w tym czasie. Wyjąć , osuszyć  i oprószyć mąką ( nadmiar strzepnąć ).

Na patelni rozgrzać olej .Smażyć halibuta na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Na patelnię dodać masło , koper i utarte jabłko z marynaty ( można odcedzić przez sitko lub wybrać łyżką cedzakową ), resztę soku jabłkowego . Włożyć ponownie halibuta . Podgrzać.

file1280819445



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...