Gulaszowy kociołek

30 marca 2012, dodał: andzia6668
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*60 dkg łopatki,

*1/2 opakowania gotowych zacierek,

*1,5 l bulionu,

* 1 cebula,

*4ziemniaki,

*4papryki,

*1łyżka mąki,

*2listki laurowe,

*3łyżki oleju,

*3łyżki koncentratu pomidorowego,

*ostra papryka w proszku,tymianek,sól,pieprz.

Mięso kroimy w sporą kostkę i smażymy ok 2 minuty na oleju. Zagotowujemy bulion i dodajemy do niego mięso, to razem gotujemy 40 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę, paprykę w paseczki i też wrzucamy do mięsa, dodajemy listek,tymianek,pieprz,sól,paprykę w proszku. Gotujemy 10 minut. W drugim garnku zagotowujemy osoloną wodę i gotujemy zacierki. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, potem oprószyć maką i zasmażyć,rozmieszać z odrobiną wywaru i wlać do zupy. Dodać koncentrat pomidorowy i gotować 10 minut. Wrzucić ugotowane zacierki. Smacznego :)

file1333118648



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz