Gulaszowa zupa po rosyjsku

19 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. wołowiny

5 łyżek smalcu

4 łyżki mąki

kminek

1 cebula

ostra papryka w proszku 2 łyżeczki

3 ząbki czosnku

1/2 pęczka natki pietruszki

2 łyżki masła

sól

pieprz

4 kromki chleba tostowego

1 i 1/2 litra wody

Przygotowanie:

Mięso opłukać,osuszyć i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 3 łyżki smalcu. Cebulę i czosnek obrać ,posiekać i zeszklić na rozgrzanym smalcu.Dodać wołowinę,przez chwilę smażyć,a następnie zawartość patelni przełożyć do garnka.Zalać wodą i dusić do miękkości.Zupę doprawić kminkiem,papryką ostrą,solą i pieprzem.Resztę smalcu rozgrzać na patelni,wsypać mąkę i zasmażyć po czym dodać do zupy.Wymieszać i chwilę jeszcze gotować.Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.Zupę podawać z grzankami posypaną posiekaną natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz