Gulasz ziemniaczany

29 października 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny


Składniki na 4 porcje:

1 kg ziemniaków, 1 czerwona papryka, 2 zielone papryki, duża cebula,

2 gałązki szałwii, 2 łyżki masła, 250 g kiszonej kapusty,

2 łyżki koncentratu pomidorowego, 330 ml soku pomidorowego, 150 g bulionu jarzynowego,

100 ml mocnego czerwonego wina,

kilka suszonych grzybów, świeżo zmielony biały pieprz, sól.

Ziemniaki obrać, pokroić w grube słupki.

Papryki oczyścić i pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Listki umytej szałwii posiekać.

W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, paprykę, kapustę kiszoną, przecier pomidorowy i sok pomidorowy, szałwię.

Wszystko dusić 5 min. Następnie warzywa podlać bulionem i winem, oprószyć solą, pieprzem, dusić pod przykryciem 15 minut.

Na koniec zdjąć pokrywkę i jeszcze 5 min gotować.

file1256810308



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...