Gulasz z ziemniakami

14 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Ziemniaki
Dynia marynowana
Gulasz:
½ kg mięsa wołowego z szynki
garść grzybów suszonych
1 kostka rosołowa
pieprz
wegeta
1 cebula
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
listek laurowy
ziele angielskie

Mięso pokroić w kostkę, posypać wegetą i pieprzem. Odstawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać smalec, podsmażyć najpierw drobno pokrojoną cebulę. Jak cebulka się lekko zarumieni, wkładamy mięso i razem podsmażamy na rumiano. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy kostkę rosołową, listek, ziele angielskie i wcześniej namoczone grzyby. Podsmażone mięso wkładamy do garnka i dusimy do miękkości. Na koniec zaprawiamy mąką.
Podajemy z ziemniakami i marynowaną dynią, lub innym
i dodatkami.

file1266170703



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...