Gulasz z schabowego z papryką,kukurydzą i pieczarkami

11 lutego 2011, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg schabowy bk,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 15 dkg pieczarki,
  • 0,5 puszki kukurydza konserwowa,
  • 4 łyżeczki przyprawa do gulaszu Prymat,
  • 1 łyżeczka papryka słodka mielona Prymat,
  • szczypta chili pieprz cayenne,
  • 0,5 szkl śmietany,
  • mąka do zagęszczenia,
  • 1 szt cebula,
  • sól do smaku,
  • kucharek do smaku,
  • 2 szt liść laurowy Prymat,
  • 3 szt ziele angielskie

Przygotowanie

Schabowego pokroić w kostkę dodać przyprawę do gulaszu,paprykę i odłożyć na 0,5 godz do lodówki.W tym czasie pokroić pieczarki i podsmażyć razem z pokrojoną cebulką.Mięso podpiec na margarynie,podlać dodać ziele , liść laurowy i dusić do miękkości.Pod koniec dodać pieczarki,pokrojoną paprykę,odsączoną kukurydzę,chili pieprz cayenne oraz doprawić do smaku.Mąkę wymieszać z śmietaną i zagęścić.

file1297446676



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz