Gulasz z schabowego z papryką,kukurydzą i pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1 kg schabowy bk,
- 1 szt papryka czerwona,
- 15 dkg pieczarki,
- 0,5 puszki kukurydza konserwowa,
- 4 łyżeczki przyprawa do gulaszu Prymat,
- 1 łyżeczka papryka słodka mielona Prymat,
- szczypta chili pieprz cayenne,
- 0,5 szkl śmietany,
- mąka do zagęszczenia,
- 1 szt cebula,
- sól do smaku,
- kucharek do smaku,
- 2 szt liść laurowy Prymat,
- 3 szt ziele angielskie
Przygotowanie
Schabowego pokroić w kostkę dodać przyprawę do gulaszu,paprykę i odłożyć na 0,5 godz do lodówki.W tym czasie pokroić pieczarki i podsmażyć razem z pokrojoną cebulką.Mięso podpiec na margarynie,podlać dodać ziele , liść laurowy i dusić do miękkości.Pod koniec dodać pieczarki,pokrojoną paprykę,odsączoną kukurydzę,chili pieprz cayenne oraz doprawić do smaku.Mąkę wymieszać z śmietaną i zagęścić.