Gulasz z kurkami

4 października 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg szynki wieprzowej bez kości,

1/2 kg polędwicy wołowej,

600g kurek,

duża cebula,

2 duże marchewki,

puszka czerwonej fasoli,

łyżeczka ostrej papryki,

łyżeczka słodkiej papryki,

1/2 łyżeczki bazylii,

1/2 łyżeczki oregano,

2 ząbki czosnku,

sól, pieprz,

czubata łyżka mąki pszennej.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć mąką. Cbulę obrać, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do garnka, dodać drobno posiekiany czosnek i przyprawy. Zalać wodą – ok. 1 szkl. i dusić na małym ogniu ok. godziny, mieszając od czasu do czasu i w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec doprawić do smaku. Podawać np. z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.

file1380818344



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....