Gulasz z indyka „aksamitna rozkosz pieczarkowa” z ryżem i surówką

21 sierpnia 2018, dodał: ebolka24

file1306411392

Produkty na danie główne :30 dag mięsa z indyka, 30 dag pieczarek, marchewka młoda, 1 cebula, szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 torebka ryżu.

Produkty na surówkę: papryka, cebula, pomidor, oliwa z oliwek, bazylia, oregano

Na tłuszczu rumienimy mięso gulaszowe z indyka, następnie dodajemy pieczarki i marchewkę pokrojoną w plasterki oraz cebulkę przyprawiamy i podlewamy śmietaną lub jogurtem. W tym czasie we wrzącej wodzie (aby skrócić czas przygotowania do garnka nalewamy wody wrzącej z czajnika) gotujemy w osolonej wodzie ryż. Jeśli ktoś potrzebuje tak jak ja witaminek po prostu kroi warzywka i przekłada na talerz z oliwą z oliwek i bazylią. Wykonanie przepisu zajmuje 20 minut.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Krystalicznie czysta woda
Cena:
799,99 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Monitoring otoczenia domu-Wifi onli…
Witajcie. chcę założyć na wiosnę w domku na wsi monitoring. Monitoring musi być bezprzewodowy,...
Jak przeżyć za niewielkie pieniądze…
Ja kupuję często w akcjach promocyjnych typu 3 w cenie 2, oczywiście...
dobra lokówka
ja niedawno sobie kupiłam z babyliss automatyczną z sensorem temperatury, fajne...
Powiększanie oraz wypełnianie ust
efekt jest od razu, lekka opuchlizna jest ale po kilku dniach schodzi :)