Gulasz z indyka „aksamitna rozkosz pieczarkowa” z ryżem i surówką

21 sierpnia 2018,
dodał: ebolka24
Artykuł zewnętrzny

file1306411392

Produkty na danie główne :30 dag mięsa z indyka, 30 dag pieczarek, marchewka młoda, 1 cebula, szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 torebka ryżu.

Produkty na surówkę: papryka, cebula, pomidor, oliwa z oliwek, bazylia, oregano

Na tłuszczu rumienimy mięso gulaszowe z indyka, następnie dodajemy pieczarki i marchewkę pokrojoną w plasterki oraz cebulkę przyprawiamy i podlewamy śmietaną lub jogurtem. W tym czasie we wrzącej wodzie (aby skrócić czas przygotowania do garnka nalewamy wody wrzącej z czajnika) gotujemy w osolonej wodzie ryż. Jeśli ktoś potrzebuje tak jak ja witaminek po prostu kroi warzywka i przekłada na talerz z oliwą z oliwek i bazylią. Wykonanie przepisu zajmuje 20 minut.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....