Gulasz z indyka „aksamitna rozkosz pieczarkowa” z ryżem i surówką

21 sierpnia 2018, dodał: ebolka24

file1306411392

Produkty na danie główne :30 dag mięsa z indyka, 30 dag pieczarek, marchewka młoda, 1 cebula, szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 torebka ryżu.

Produkty na surówkę: papryka, cebula, pomidor, oliwa z oliwek, bazylia, oregano

Na tłuszczu rumienimy mięso gulaszowe z indyka, następnie dodajemy pieczarki i marchewkę pokrojoną w plasterki oraz cebulkę przyprawiamy i podlewamy śmietaną lub jogurtem. W tym czasie we wrzącej wodzie (aby skrócić czas przygotowania do garnka nalewamy wody wrzącej z czajnika) gotujemy w osolonej wodzie ryż. Jeśli ktoś potrzebuje tak jak ja witaminek po prostu kroi warzywka i przekłada na talerz z oliwą z oliwek i bazylią. Wykonanie przepisu zajmuje 20 minut.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Krem z nano złotem i kwasem hialuronowym i ekstraktem z mango
Profesjonalny skład dla pielęgnacji każdego typu cery - wysoka jakość w dobrej cenie!
Cena:
59,00 zł
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ

FORUM - bieżące dyskusje

Weterynarz Warszawa
> kajabernacka napisał/a:> Kogo polecacie? Mój kot od kilku dni chodzi osowiały i...
Depilacja-co najlepsze?
Mi się wydaje, że nie ma co inwestować w innowacyjne depilatory lepszy jest...
mezoterapia igłowa czy bezigłowa?
Zabieg mezoterapii igłowej robiłam w Klinice Vesuna i byłam bardzo zadowolona, jeżeli...