Gulasz z indyka „aksamitna rozkosz pieczarkowa” z ryżem i surówką

21 sierpnia 2018, dodał: ebolka24
Artykuł zewnętrzny

file1306411392

Produkty na danie główne :30 dag mięsa z indyka, 30 dag pieczarek, marchewka młoda, 1 cebula, szklanka śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 torebka ryżu.

Produkty na surówkę: papryka, cebula, pomidor, oliwa z oliwek, bazylia, oregano

Na tłuszczu rumienimy mięso gulaszowe z indyka, następnie dodajemy pieczarki i marchewkę pokrojoną w plasterki oraz cebulkę przyprawiamy i podlewamy śmietaną lub jogurtem. W tym czasie we wrzącej wodzie (aby skrócić czas przygotowania do garnka nalewamy wody wrzącej z czajnika) gotujemy w osolonej wodzie ryż. Jeśli ktoś potrzebuje tak jak ja witaminek po prostu kroi warzywka i przekłada na talerz z oliwą z oliwek i bazylią. Wykonanie przepisu zajmuje 20 minut.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...